Relax & Sport

Wellness

Az igazi testi – lelki felfrissüléshez és kényeztetéshez szállodánk wellness részlege minden igényt kielégítően járul hozzá. Wellness részlegünk beltéri egysége – meleg vizes élménymedencével és ellenáramos úszómedencével, gőzfürdővel, sókamrával, finn szaunával, illat-és fényterápiás szobával a törökfürdők hangulatát idézi, míg a szezonálisan üzemelő kültéri medencénk az igazi családias kikapcsolódást és pihenést fokozza a maximumig.

Wellness részlegünk 16+-os csendes pihenője szaunával várja az elvonulni vágyókat.
Nyitva tartás: minden nap 11.00–18.00 óra.
A csendes részlegünkben található szauna privát, nyitva tartáson túli használatáról a recepción tud érdeklődni.

Szauna világ

 • Finn szauna
 • Gőzfürdő
Hőmérséklet: 80-100ºC / Páratartalom: ~15-25%

Jótékony hatásai:

A finn szaunák a szaunázás klasszikus élményeit nyújtják. Működési elve: a kályhával felmelegített forró levegő hatására az emberi test verejtékezni kezd. Finnországban a szauna több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az eredeti finn szauna lényege a szabályozható hőmérséklet és a páratartalom. A hagyományos szauna titka a gőz. A gőz mennyisége egyenes arányban áll a hőfokkal, általában 80-90 fok az ideális, de néhányan akár 130 C fokra is felmelegítik a kabint. Az igazi relaxációhoz általában illóolajokat és különböző aromákat használnak.

A szaunába száraz bőrrel kell belépni, mert a bőr csak így tud igazán izzadni. A folyamatokat általában 3×15 perces részekre bontják és minden negyedóra után hideg vízbe merülnek vagy lezuhanyoznak. A rendszeres szaunázás elsősorban megelőző szerepet tölt be, valamint hozzájárul megromlott egészségi állapotunk stabilizálásához, szervezetünk ellenálló képességének növekedéséhez.

Különösen ajánlott a szaunázás:

 • reumatikus jellegű betegségekben
 • izom- és ízületi megbetegedésekben
 • gerinctáji fájdalmakkal (hát- és derékfájás, nyakmerevedés),
 • ízületi elváltozásokkal; csípő- és térdízületi panaszokkal; izommerevséggel,
 • megfázásos és allergiás megbetegedésekkel, náthával; melléküreg- és egyéb gyulladások
 • légúti megbetegedésekkel, asztmával, krónikus hörghuruttal,
 • depresszióval,
 • izomlázzal küzdők számára.
Hőmérséklet: 40-50ºC / Páratartalom: ~80-100%

Jótékony hatásai:

A gőzfürdőt a hőmérséklet nagysága és a levegő páratartalmának mennyisége határolja el más fürdőktől. Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, javítja az általános fizikai és mentális közérzetet.

Bár a gőzfürdőben alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy „izzasztókamra”, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz, és a bőrt is szebbé teszi.
Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett. Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló, az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol.

A szaunába száraz bőrrel kell belépni, mert a bőr csak így tud igazán izzadni. A folyamatokat általában 3×15 perces részekre bontják és minden negyedóra után hideg vízbe merülnek vagy lezuhanyoznak. A rendszeres szaunázás elsősorban megelőző szerepet tölt be, valamint hozzájárul megromlott egészségi állapotunk stabilizálásához, szervezetünk ellenálló képességének növekedéséhez.

Különösen ajánlott a gőzfürdőzés:

 • Torokfájás, köhögés, megfázásos panaszok, asztma, höröghurut, felső légúti hurut, rekedtség;
 • Reumatikus panaszok és ízületi fájdalmak, ízületi merevség és alvászavarok esetén;
 • Az izomfeszültség csökkentésére és a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenység javítására;
 • A bőr vérellátásának javítására, kiváló a száraz, repedezett bőrre, a nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vérkeringést a bőr alatti erekben, hatékonyan tisztítja a bőrt, és kitágítja a pórusokat, az elhalt hámréteg és a szennyeződések aztán könnyedén eltávoznak egy kis dörzsöléssel. Mindezek hatására gőzfürdőzés után a bőrt puhának, selymesen simának és tisztának érezzük.

Fitness

A Zöld ház I. emeletén található fitness termünk a legmodernebb kardio- és fitness gépekkel felszerelt, melyet nyitvatartási időn belül korlátlanul használhatnak vendégeink.

Nyitva tartás:

minden nap 09:00 – 21:00 óra

Masszázs

Áraink

Frissítő testmasszázs
teljes test masszírozása
60 perc / 13700 Ft
Frissítő testmasszázs
felsőtest masszírozása
30 perc / 9400 Ft
Mézes frissítő masszázs
teljes test masszírozása
50 perc / 13400 Ft
Frissítő talpmasszázs
 30 perc / 8400 Ft
Zsírégető masszázs
problémás helyeken (has, fenék)
30 perc / 9000 Ft
Svédmasszázs
teljes test masszírozása
60 perc / 13400 Ft
Svédmasszázs
felsőtest masszírozása
30 perc / 9000 Ft

Masszázs időpontok kérhetők:

Hétfő–Péntek: 17:00–21:00
Szombat–Vasárnap és Ünnepnapokon: 08:00–21:00

Valamennyi masszázs kezelés igénybe vételéhez
recepciónkon történő előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Áraink forintban értendőek. A feltüntetett árak bruttó árak, 2024. január 22-től visszavonásig érvényesek.

Sportok / Szabadidő

Szállodánk szabad területén található multifunkcionális rekortán sportpályánk, mely alkalmas labdarúgáshoz, kosárlabdázáshoz, kézilabdázáshoz, valamint teniszezéshez.

Pályák és sporteszközök

Strandröplabda díjmentes
Tollaslabda díjmentes
Focilabda díjmentes
Asztalitenisz díjmentes
Rex 1 500.- Ft/ 60 perc
E bike bérlés8000- Ft/ alkalom (max 6 óra)12000,- Ft/ egész nap (12 óra)
A sporteszközök és pályák bérlése minden nap 6.00 – 21.00 óráig lehetséges.

Minden sport és szabadidős tevékenység igénybevétele kizárólag recepciónkkal történő előzetes időpont egyeztetéssel lehetséges.

Feltüntetett áraink forintban értendők és tartalmazzák az Áfát.

Gyermekprogramok

Piciknek, kicsiknek és nagyobbaknak...


Szállodánk területén számos helyszín található piciknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy ők is felszabadultan élvezhessék a Kastélyba zárt városban töltött napokat.

A 4 csillagos Hotel Vécsecity**** színvonalas szolgáltatásait már az egészen picik is élvezhetik, hiszen az úgynevezett City részben található MiniCity játszóházunkkal elsősorban rájuk gondoltunk.

A nagyobbak a Hajdú Udvarban található kemencés játszóházban találnak érdekesebb lehetőségeket, társasjátékokat, nagyobbaknak szóló érdekességeket, könyveket.