Vécsecity volt, van és lesz

avagy a Vécsecity jövője

Álltam a recepciónál, és éreztem, hogy valahonnan nagy erő sugárzik. A folyosón egy ősz hajú úr állt, és kezet nyújtott. –Dr. Takács Tibor vagyok, Isten hozta a Vécsecityben! Ez a hely történelmünk fontos része. Üljön le, elmondom miért! – Aztán három órán keresztül beszélgettünk, Mária Lujzáról, II. Andrásról, II. Lajosról, és természetesen a Kastélyról. Olyan hitet adott át Tibor sokunknak, ami – azt gondolom-, mindig velünk marad. Én így emlékszem Tiborra.
Takács Tibor, a Vécsecity megálmodója, és megvalósítója, nagyon különleges személyiség volt, és ezt a lelkületet közvetítette a szállodának is. Mindenkivel szívesen beszélgetett erről a küldetésről, és akivel egyszer beszélt, annál biztosan meg is történt: beleszeretett ebbe a helybe. A dolgozók is érezték, hogy egy nagy terv részei, fontos elemei annak, hogy a magyar történelem e szelete megőrződjön.
Idén áprilisban Tibor elhunyt, és most már a család viszi tovább a „Kastélyba zárt várost”.

Sok kérdés érkezett hozzánk ezzel kapcsolatban, de még több volt a kimondatlan gondolat. Szerettük volna, ha ezekre minden „Vécsecity rajongó, tisztelő” választ kap, tőlünk közvetlenül.
Tibor fiát, Artúrt kérdeztük.

A szálloda erősen kötődik Tiborhoz, az ő szellemiségéhez. Mit gondoltok erről?

Apa szellemisége és annak megőrzése mindig is fontos, elsődleges lesz számunkra. Mindazonáltal, mint a szálloda maga is egyszerre szól a múltról, jelenről és a jövőről. Tehát célunk a történelmünk pillérein való folyamatos haladás a jelen követelményeinek és igényeinek mindenkori maximális kielégítése.

Tovább szeretnétek vinni a szállodát?

Természetesen igen, sőt! Tervünk, hogy a komplexum minket is túlélve a családunk birtokában maradjon.

Milyen irányban szeretnétek elindulni? Teljesen követitek Tibor “hagyományait”?

Az az irányelv, hogy egy családi légkört, hangulatot, egyfajta otthon érzést adjunk vendégeink számára továbbra is útirány számunkra. De ez persze csak úgy lehetséges, hogy az ide érkező emberek elvárásait teljesítjük, hovatovább élményt adjunk át,ahogy addig is tettük.

Várhatóak újdonságok, szolgáltatásban, megjelenésben?

Ennek részeként fejlesztéseket indítottunk el a rendszeres programok beiktatása terén. Olyanokat, mint például medencés grill ebéd, vagy az autentikus cigány zenés vacsora, lovastábor kicsiknek- nagyoknak, illetve a környező településekkel való szorosabb együttműködés történelmi térségünk jobb és szórakoztatóbb megismerésére.

Természetesen nagyobb szabású és hosszú távú terveink is vannak „fiókjainkban”, melyet a megfelelő időben fogunk is tudatni vendégeinkkel.

Várunk mindenkit szeretettel a Vécsecitybe, éljük át együtt a Kastély varázslatos hangulatát!