HERNÁDVÉCSE – VIZSOLY – REGÉC – HEJCE – HERNÁDVÉCSE

Zempléni kirándulás

VIZSOLY

15 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra – 1 óra 30 perc

Itt található a műemlék református templom, mely a XIII. században épült román-gótikus stílusban. Itt őrzik aKárolyi-féle első teljes nyomtatott magyar nyelvű Biblia egy példányát. Érdemes még megtekinteni az Abaújkér felé vezető út közelében a kőfejtőt, amely geológia bemutatóhely.

REGÉC

15 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra

A XIII. században épült regéci vár a Rákócziak idejében élte virágkorát, ezért Rákóczi várként is ismert, melyet I. Lipót császár rendelete értelmében Caprara generális a várat 1686-ban leromboltatta, azóta már csak a romjai állnak. A 624 m magas, vulkanikus eredetű sziklaszirtre épült vár csak hétvégén látogatható.

HEJCE 

20 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra – 1 óra 30 perc

Ez a vidék már az Árpád-házi királyok körében is népszerű vadászterület volt. A copfstílusú Püspöki Kastélyt az 1700-as évek végén építették, a kastély parkját övező két évszázados kőfal, a Szerencs patakot átívelő barokk kőhidak különleges értéket képviselnek. Egyedülálló a település mintegy száz pincét számláló pincerendszere. Szívszorító emlékműve a 2006-ban lezuhant szlovák katonai repülőgép 42 áldozatának emlékére állított szobor.

HERNÁDVÉCSÉRE VISSZA

20 perc

Összes útidő: 1 óra 10 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 3-4 óra
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, érkezés vissza a szállodába kora délutáni órákban.