HERNÁDVÉCSE – VIZSOLY – BOLDOGKŐVÁRALJA – BOLDOGKŐÚJFALU – ABAÚJKÉR – ENCS – HERNÁDVÉCSE

Közeli vártúra

VIZSOLY 

15 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra – 1 óra 30 perc

Itt található a műemlék református templom, mely a XIII. században épült román-gótikus stílusban. Itt őrzik aKárolyi-féle első teljes nyomtatott magyar nyelvű Biblia egy példányát. Érdemes még megtekinteni az Abaújkér felé vezető út közelében a kőfejtőt, amely geológia bemutatóhely.

BOLDOGKŐVÁRALJA 

10 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra – 1 óra 30 perc

A falu szélén található a XV.-XVII. században, andezittufa tömbre épült Boldogkői-vár. A Tájház és Tájtörténeti Kiállítás egy régi parasztházban nyílt meg, mely a Zempléni-hegység természeti értékeit valamint Boldogkőváralja történetét mutatja be. Itt található még az 1765-ben épült Péchy-Zichy kastély, melynek 6 hektáros kőkerítéssel körülvett kastélykertje védett természeti érték.

BOLDOGKŐÚJFALU 

5 perc – javasolt látogatási időtartam: 30 perc

Boldogkőújfalu határában különleges földtani képződmény található a Kőtenger. Mintegy 2,5 – 3 km hosszan 1 méter átmérőjű andezit tömbök találhatók 200-250 méter tengerszint feletti magasságban.

ABAÚJKÉR 

10 perc – javasolt látogatási időtartam: 30 perc

A XVIII. század közepén épült Bárczay-kastély igényesen felújított, rokokó stílusú. A településhez tartozó Aranyos ajánlott látnivalója a Kossuth-díjas Simándy József operaénekes tiszteletére berendezett 2003-ban megnyílt Simándy-emlékszoba.

ENCS 

15 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra

Encs, a térség járásközpontja főképp modern látnivalókat kínál, egy kellemes sétával a Millenium Parkban, vagy akár a bizánci stílus és a modern építészet jegyeit hordozó Szent Ősatyák Görög Katolikus Templommal. Encs mellett, Gibárton található, a ma már ipari műemlékké nyilvánított, 1903-as gibárti vízerőmű, az egyik első a Hernádon. A ma is üzemelő törpe erőmű, kategóriájában hazánk legrégebbi, magyar gyártású villamosenergia-termelő telepe, amely hozzájárul a régió áramellátásához. A vízerőmű előzetes egyeztetést követően, látogatható.
Az Anyukám Mondta étterem a közeli Encsen található, országos ismertségű, kiváló konyhájú étterem - előzetes foglalás ajánlott
Étteremjavaslatunk:
ANYUKÁM MONDTA
A két legfontosabb alapelvünk:
Egy: "Légy jó Misi, légy jó Misi, mindhalálig!"
Kettő "csipkebokor vessző.
Ezen két fontos alapelven innen és túl, vannak nálunk is, mint egy tornászvilágbajnokságon, kötelezőelemek, amik teljesítése nélkül a komoly tornász nem mer komoly elismerésben reménykedni.

HERNÁDVÉCSÉRE VISSZA

20 perc

Összes útidő: 1 óra 15 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 4-5 óra
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, érkezés vissza a szállodába délutáni órákban.