fbpx
HERNÁDVÉCSE – PUSZTARADVÁNY – FÁJ – SZEMERE – HERNÁDVÉCSE

Kis kastélykör

PUSZTARADVÁNY 

5 perc – javasolt látogatási időtartam: 30 perc

A falu fő nevezetessége a központjában fekvő Pallavicini-kastély. A domboldalon álló, ősfás park közepén található kastély klasszicista stílusban épült. A téglalap alaprajzú kastély a domborzat következtében főhomlokzatán emeletes, míg hátsó oldalán földszintes magasságú. A kastély egykori tulajdonosa, a Pallavicini család olaszországi eredetű. A 2000-es években teljesen felújított kastély jelenleg magántulajdonban van, kastélyszállóként működik.

FÁJ 

15 perc – javasolt látogatási időtartam: 30 perc

1750-ben épült a Fáy-kastély, a barokk kastélyt a XIX. században klasszicista stílusban átépítették. A korábbi, 1670-ben épült Fáy-kúria nyomai a kastély pincéjében láthatók. A kastély dísztermének falán Marco Cassagrande által készített, igen értékes stukkó-dombormű található.

SZEMERE 

5 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra

Szemere község már 1332-ben templomos hely volt, azonban a ma is látható református templom 1796-ban épült fel copfstílusban. 25 méteres tornya Magyarország egyetlen olyan református templomtornya, amelyen a huszita jelvény, a fedett kehely látható. Érdekes látnivaló a Pallavicini-kastély a falu központjában, melyet a Szemere család építtetett 1647-ben, barokk stílusban és csak a XIX. Század közepén került a Pallavicini család tulajdonába. A kastélyt hatalmas park övezi, melyben a Szemerék idejéből származó mesterséges barlang van halastóval.

HERNÁDVÉCSÉRE VISSZA

15 perc

Összes útidő: 40 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 2 óra
Javasolt programterv: Könnyed délelőtti – reggeli utáni indulással, ebédre visszaérkezéssel – vagy délutáni – ebéd utáni indulással, kora esti órákban visszaérkezéssel – ajánljuk a régi korok kastélyait kedvelők részére.

Foglaljon őszre augusztus 14-ig

vagy nyárra augusztus 7-ig

10 % EXTRA KEDVEZMÉNNYEL!

A foglalási oldalon a dátum kiválasztása után írja be a

NYAR vagy az OSZ

promóciós kódot és 10%-kal olcsóbb lesz a foglalása!

Az akció a Helló nyár/ősz!, Ragyogó nyár/ősz és az Őszi/Nyári 3+1 éjszakás akciós ajánlat csomagjainkra érvényes.