Karácsonyi köszöntő

Észrevették már, hogy az év (évek) a kor előrehaladtával egyre gyorsabban telnek?

Egyszerű matematikám erre, hogy míg az egy éves gyereknek az eltelt esztendő élete 100%-a, az 50 évesnek már csak kettő. (Nem is beszélnék a százévesekről.) És az egy évet, annak hosszát ebben a relativitásban érzékeljük.

Talán – jóllehet nem vagyok még száz éves – ez is az oka annak, hogy a 2016-os évre, aminek lassan a végére érünk, úgy tekintek, mint száguldó, időtörvényeket is meghazudtoló villanásra. A Vécsecity „mesében” ezzel együtt 365 nap az egy esztendő, és ennek megfelelő a számon tartható események száma is, amikből egy-egy emlékezetesebb pillanatot, jelenést megemlítenék.

Leginkább azokat, amelyeket magunk is kifejezetten élveztünk, nem utolsó sorban azért, mert vendégeink láthatóan jól érezték magukat.
Annál is érdekesebb ezekre emlékezni, mivel hagyományossá formálódó eseményekről van szó, s

az idei „leltár” jócskán jövő évi terv is egyben.

A sikeres szilveszter már átnyúlt a 2016-os újévre, pótszilveszterünk január végén felért egy igazival, mind a kínálás, mind a zene, tánc és tűzijáték vonatkozásában.

Valentin napi rendezvényünket az álarcos farsangi bál követte igazi vidámsággal, mókával. Volt aztán Húsvét, nőnap, pünkösdi hétvége, május 1. és augusztus 20. már hagyományos koncerttel, tűzijátékkal. Ó-színpadunk is gyakran volt foglalt. A nyár végén III. művészeti táborunkat tartottuk sikerrel.

Az őszre, tél elejére jutott szüret Abaújszántón, szerencsi csokoládétúra, kassai advent, mindeközben egy vidám Mikulás.

Vendégeink döntő többsége (7500 – 8000 éves vendégszám) elégedetten távozott tőlünk és ezt nem is rejtették véka alá.

2015. decemberében az IttJártam.hu 4.5 „szivecskés” a „kiemelkedően jó hely” elismerését kaptuk. Ezt sikerült 5 szivecskévé növelnünk mára.

Historic Hotels OF Europe; „A story to tell” kategóriában értünk el fényes minősítést: Award 2017.

Decemberben a „Megbízható cég” tanúsítványt kaptuk, nyilván ezt is partnereink ajánlása alapján. Mindez persze a jövőre nézve is kötelez bennünket, szerény büszkeségünk mutatója, hogy szolidan ugyan, de Facebook oldalunkon is említést tettünk mindezekről.

Rendezvények, amelyek nagyon emlékezetesek maradtak: Clearing Holding Zrt. találkozója a Cityben kirakodó vásárral, kassai veteránautóklub találkozó, óriási old timer felhozatallal, 170 vendéggel, egészen Kassáig ható sikerekkel. Sztorinak is jó, hogy ezt a nyár során, egy hetes BMW bemutató követte, csupa új, lenyűgöző verdával.

Egy hónapos fitness mozgalom „szárazon, vízen és szigeten”. A kassai Márai Sándor Gimnázium látogatása, Valaliky zeneiskola tanári kara, norvég-magyar vadászcsoport, a Tó-színpadon zajló emlékezetes esküvő, szépségkirálynők, zenészek, néptáncosok, gyermekszínház, interaktív társastánc tanfolyam és könyvbemutató, valamint sok más is szerepelt az Ó-színpadunkon. Volt esküvői kiállításunk is, sok mindent tudok, tudnék hozzátenni, de akkor ki fogja elolvasni?

De nem hagyható ki, hogy több önkormányzat küldöttség, polgármesteri hivatal, egészségügyi szakszervezet, sőt hotelszemélyzet volt kíváncsi a Vécsecityre. Visszatérő pénzügyi-banki csoportok, üzleti szervező kör stb. színesítették az évünket.

Karácsony, szilveszter áll előttünk, biztos nyerő programokkal és még 5-10 elfoglalható szobával. Pillantsanak rá ajánlatainkra.

Média megjelenéseink számos és számos helyen; rangos és helyi folyóiratban, TV-ben, rádióban elhangzott, látható PR és hirdetési anyag mellett a Duna TV, ECHO TV és az ATV különleges figyelmet fordított ránk. Így szerepeltünk a Duna TV Romamagazinjában, az ECHO ÉS ATV csatornákon a Hazahúzóban, az Abaúj TV Életmód magazinjában. Az ATV Csisztu 24 műsorának négy ízben voltunk helyszíne. Nagy élmény volt mind a mi, mind a szereplők számára.

Most, hogy elnagyolt eseménynaptáram végére értem a közelgő Karácsony és Szilveszter, újév küszöbén,

őszinte köszönetet mondok mindnyájuknak, akik laktak nálunk, meglátogattak bennünket, vagy akárcsak közölték létezésüket rá-rá nézve honlapunkra, facebook-unkra és egyáltalán gondoltak Ránk.

Hiszem, hogy ebben a csodálatos abaúji, történelmi környezetben, a Cserehát, Zemplén, Felvidék természeti varázslatai közepette a jövő évben hozzánk látogatók is igaz, szívmelengető érzésekkel tölthetik el napjaikat.

Amikor azt mondom: Várjuk Önöket, ez nemcsak a Vécsecity várakozása.

Higgyék el, hogy ez az országrész, a felvidék is várja az idelátogatókat, szívvel és autentikus magyar mivoltával, amit csak mi tarthatunk fenn, figyelemmel, szeretettel, hazánk, történelmünk ismeretével.

Magam és a Vécsecity teljes személyzete nevében kívánok Önöknek szeretetteljes, békés Karácsonyt, önfeledt szilveszteri mulatságot és Sikeres, Boldog Új Évet!

Hernádvécse, 2016. december 21.