Atrakcje

Propozycje tras

„Hernádvécse w centrum uwagi”

Wyruszając z Vécsecity pagórkowaty krajobraz Cserehát oferuje przepiękne dary przyrody gór Hernád, Zemplén oraz gór Bukowych, okolica natomiast bogata jest w zabytki architektury i historii. Hernádvécse jest doskonałym punktem wyjściowym dla wycieczek w regionie Abaúj-Zemplén oraz prowincji górnej. Czy macie Państwo ochotę z nami odkryć tę cudowną okolicę? Z samochodu można podziwiać krajobraz, góry, doliny, rzeki, lasy oraz dojechać do zabytków architektury i historii, wspomnień poruszających do głębi serca.

Az olvasóhoz címzett gondolataimból

Hogyan is szólítsam Önt? Kedves vendégünk, barátunk, látogatónk, honfitársunk? Gondolt már arra, hogy egyidejűleg mi mindenek, ki mindenkik lehetünk? A felsoroltakból mind. S ráadásul olyan is, akit érdekel a múltunk, a jelenünkben felbukkanó nyomai régi gazdagságunknak, tájaink szépsége, a dombok zöldje, a folyó kékje, a hátteret adó hegyvonulat, fák, virágok, madarak és vadak, az ember aki alkotott, épített, harcolt s ma már emlékműveken, sírköveken olvashatja a nevét, s az ember, aki itt jár, próbálkozik reménnyel, vagy már lassan feladva azt. Ez is mind mi voltunk, vagyunk. Egy nemzet, egy haza, egy szívdobbanás. Érezhető, éreztethető jó érzés. Engedjük eluralkodni magunkon.

Évekkel ezelőtt, amikor hozzákezdtem a mai „VÉCSECITY” megalkotásához, azt mondtam: ez nem csak egy építkezés. Ez filozófia és fantázia. Olyan, a történelem által „kijelölt” ponton áll most, mely – oly sok területünkhöz hasonlóan – érdemtelenül sodródott hazánk földrajzi, egzisztenciális peremére. A valamikori lét számos és szépséges relikviáját fogja látni, induljon el bármely, könyvecskénkben Önnek szívvel ajánlott útvonalunkon. S biztos vagyok abban, hogy örülni fog, ha ezek között meglátja a mát is, az itt ott megmutatkozó csíráját, vagy már szárba is szökkenő sarját a tenni akarásnak, az alkotásnak, a haladni vágyásnak. Ez Magyarország, ez is Magyarország!

A Cserehát szépséges tájaival, flórájával, faunájával, a Hernád kanyargó szalagjával, a Zempléni hegyek kéklő vonulatával, várainkkal, kastélyainkkal, Aggtelekkel, Sárospatakkal, Tokajjal és Lillafüreddel, Miskolccal és az oly közeli szomszéddal, Kassával. Ugye érezhető, hogy Hernádvécse a középpont?!

Mi itt, ahol most olvasgat, az oly törékeny múltat próbáltuk óvó kezekkel a mába ágyazni az Ön számára. Féltőn, hiszen a történelmünk, a múltunk, a gyökereink azok, amikből táplálkozunk, hogy lankadatlanok lehessünk a mában. S gondolunk-e arra, hogy a ma is a történelem része, „a holnap tegnapja” és ugyanúgy megismerést, szerető figyelmet, tetteket, gondoskodást, rácsodálkozást és azonosulást igényel, mint a múltunk? Hiszen a jelen a gyerekeink, unokáink, s az ő gyerekeik múltja lesz. S mindez, ha megtesszük, maga a haza szeretete: a hazaszeretet.

És a szomszédaink. Az Európafal nem véletlenül áll nálunk. Szimbóluma a hitünknek, rotarista voltomnak, annak, hogy egymással, egymás mellett, egymásért nemcsak értelmesebb, jobb is. Várjuk mindnyájukat, akik a szomszédaink, és az ő szomszédaikat is. Induljanak bármerre útvonalainkon, kísérjék Önöket útravaló jókívánságaink. Fedezzék fel ezt a Magyarországot, ismerjék meg levegőjét, ízeit, szépségeit. Érezzék jól magukat nálunk a Vécsecityben, a Csereháton, útjaikon és minden napjukon amit itt töltenek! Szívből kívánom ezt!

tibor_foto_120px

dr. Takács Tibor
az állatorvostudomány kandidátusa
az építő tulajdonos

Proponowane trasy wycieczek samochodowych:

Zwiedzanie pobliskich zamków

Közeli vártúra

Közeli vártúra

Hernádvécse – Vizsoly – Boldogkőváralja – Boldogkőújfalu – Abaújkér – Encs – Hernádvécse

Wycieczka do Zemplén

Zempléni kirándulás

Zempléni kirándulás

Hernádvécse – Vizsoly – Regéc – Hejce
– Hernádvécse

Szlakiem winnym do Tokaju

Tokaj-hegyaljai bortúra

Tokaj-hegyaljai bortúra

Hernádvécse – Encs – Tállya – Mád – Tarcal – Tokaj – Hernádvécse

Śladem rodziny Rakoczych...

Rákócziak nyomában…

Rákócziak nyomában…

Hernádvécse – Gönc – Göncruszka – Telkibánya – Sátoraljaújhely – Sárospatak – Hernádvécse

Manufaktura porcelany w Hollóháza

Hollóházi Porcelánmanufaktúra

Hollóházi Porcelánmanufaktúra

Hernádvécse – Abaújvár – Kéked – Hollóháza – Füzér – Hernádvécse

Zwiedzanie miast Górnej Prowincji

Felvidéki városnézés

Felvidéki városnézés

Hernádvécse – (Sena) – Nagyida – Saca – Kassa
– Hernádvécse

Ślady węgierskości na Słowacji

Felvidéki magyaros

Felvidéki magyaros

Hernádvécse – Rozsnyó – Szepsi –
Hernádvécse

Mała trasa zamkowa

Kis kastélykör

Kis kastélykör

Hernádvécse – Pusztaradvány – Fáj – Szemere
– Hernádvécse

Jaskinia stalaktytowa w Aggtelek

Aggteleki Cseppkőbarlang

Aggteleki Cseppkőbarlang

Hernádvécse – Rakaca-víztároló – Szalonna – Jósvafő – Aggtelek – Szinpetri – Hernádvécse

Wycieczka do Miszkolca i okolic

Miskolc és környéke

Miskolc és környéke

Hernádvécse – Miskolc – Diósgyőr –
Lillafüred – Hernádvécse

Interesuje kogoś Zakarpacie?!

Kárpátalja kit érdekel?!

Kárpátalja kit érdekel?!

Hernádvécse – Ungvár – Munkács –
Hernádvécse