Felvidéki magyaros

Hernádvécse – Rozsnyó – Szepsi – Hernádvécse

Rozsnyó – 1 óra 10 perc – javasolt látogatási időtartam: 2 óra – 2 óra 30 perc + ebéd
Rozsnyó nevezetessége a Diák-templom, melyet 1650-ben Lippay György érsek építtetett barokk stílusban, tűztornya a toronyórával a város szimbóluma lett.

A Szűz Mária Mennybevétele tiszteletére szentelt székesegyház a 14. század elején épült gótikus stílusban. Többször átépítették. Egyik oltárképe 1511-ből való.
A püspöki palota eredetileg a jezsuiták székházának épült, mai copf formáját 1777-ben átépítésekor kapta. További látnivalók még a ferencesek temploma és kolostora 1733-ból, az evangélikus templom, az 1810-ben empire stílusban épült városháza, a reneszánsz stílusban épített 38 m magas őrtorony és a Magdolna-forrás, melynek középkori kápolnája  búcsújáróhely.
A város négyzet alakú főtere a legnagyobb középkori tér Szlovákiában.

Szepsi – 40 perc – javasolt látogatási időtartam: 1 óra
A Szent Rókus kápolna az 1831-ben kirobbant kolerajárvány áldozatainak emlékére és Szent Rókus tiszteletére épült a város északi részében. A kápolnában az áldozatok emlékére, minden évben szent Rókus ünnepén, búcsúi szentmisét szolgálnak.

A katolikus plébánia klasszicista, kétemeletes épület, a 18. század végén épült. A homlokzaton az első emelet szintjén, falmélyedésben látható Nepomuki Szent János szobra. Érdekesség még a szecessziós stílusú Városháza a 20. század elejéről, mely eredeti homlokzatával és lépcsőjével műemlék jellegű épület.

Hernádvécsére vissza 45 perc

Összes útidő: 2 óra 55 perc
Javasolt látogatási időtartam összesen: kb. 3 óra – 3 óra 30 perc
Javasolt programterv: Indulás reggeli után, érkezés vissza a szállodába a délutáni órákban.